Voor de vijver is het begin van deze maand nog volop zomer, maar aan het einde van deze maand is de beplanting al zichtbaar minder aan het worden.

De afstervende en rottende waterplanten geven zoveel CO2 vrij dat er verzuring van de vijver kan plaats vinden. Het is nu dus van groot belang om de waterhardheden te meten. Om de vijver goed te onderhouden is het belangrijk om het teveel aan zuurstof planten te verwijderen. De uitgebloeide bloemen en dode bladeren van de waterlelies en/of moerasplanten kunt u het best direct verwijderen. Ondanks dat de temperatuur 's nachts behoorlijk kan dalen zal het vijverwater nog wel redelijk op temperatuur blijven.
Na de zomer is het voor de vissen in uw vijver van belang om kwalitatief goed voer te krijgen, dit om de conditie te verbeteren zodat ze goed de koudere periode in kunnen.

De rozen bloeien vaak nog een tijdje door. Verwijder de uitgebloeide bloemen, dat bevordert de bloei. De Buxus kunnen nu in potten gezet worden voor op het terras. Wel goed oppassen dat deze niet te droog of te nat staan, deze plant u liefst in een grote pot en geef regelmatig extra voeding.

In de nazomer kunnen het best de Notenbomen gesnoeid worden, de snoeiwonden helen sneller en voorkomt bloeden. Van de klimhortensia kunnen de bloeitakken teruggesnoeid worden, wanneer deze na de bloei te ver naar voren komen

Leuke tip is uw tuinafval te bewaren op een grote hoop, dus niet in de container. De hoop zal verteren tot prachtig compost. Dit kan dan weer gebruikt worden om de planten te beschermen en de grond in conditie te houden. Doe er alleen geen takken bij!

Het zou best eens kunnen dat de vogeltjes de nestkastjes al willen gaan gebruiken als slaapplaats, dus maak deze alvast schoon.

Laatste tip: Geniet nog even van de laatste zomermomenten in de tuin, de tuin staat nu nog volop in bloei!

in-text